삼추출물엑기스, 정과, 쥬스, 셔벗 등 별다른 높은 온도의 가열과정 없이 그냥 먹어도 되는 음식이 좋다. 특히, 쓴맛 때문에 수삼을 싫어하는 아이들은 단맛이 도는 음료나 요구르트와 혼합해 주거나 절편한채 햇볕에 고들고들하게 말려 꿀에 재워 수시로 복용하는 것이 좋으며 우유에 갈아먹는 것이 좋다. 인삼의 약간 쓰면서 감춰진 단맛은 인삼만이 갖는 독특한 맛이다. 또한, 인삼에 함유되어 있는 향미성분인 파나센(panacen)은 그윽하며 신비한 향취를 풍기므로 인삼을 방초(芳草)라고도 부르는데 인삼의 향취는 인삼을 대표하는 성분이기도 하다. 그러므로 생것으로 먹어도 인삼 고유의 단맛을 느낄 수 있을 것이다. 또한, 인삼은 맛과 색이 고기류, 야채류, 산채류 등 많은 식품 재료들과 잘 어울리며 인삼의 맛은 다른 식품들과 어울려도 고유의 맛을 잃지 않는다.
It is good to eat ginseng as it is without any high-temperature heating processes, that is to say, in the form of ginseng extract, ginseng preserved in honey, ginseng juice, ginseng sherbet, and such. Especially, for children that dislike the bitterness of fresh ginseng, it it good for them to eat ginseng mixed with a sweet drink or yogurt to sliced ginseng that i dried in the sun and sugared in honey as often as possible and it is also good eat it ground and mixed with milk. The slight britterness and hidden sweetness of ginseng is the unique flavor ot ginseng. Moreover, panacen which is a flavor contained in ginseng is mysteriously aromatic and thus ginseng is also referred to as Bangcho (芳草) so the unique flavor of ginseng is an ingredient that represents ginseng as well. Therefore, ginseng's unique sweetness will be felt even if eaten raw. And the flavor and color of ginseng also go well with numerous different food ingredients, such as meat, vegetables, and herbs, and the flavor of ginseng never fades away even if it is mixed with other ingredinets.
人参提取物浓缩液、正果、果汁、冰冻果子露等是无需经过高温加热即可食用的食物。由于人参带有苦味,所以不喜欢水参的孩子最好混合甜味饮料或酸奶吃,或者切成切片拿到太阳光下晾干后,用蜂蜜腌制,随时食用,也可以加些牛奶粉碎后食用。苦中带甜是人参特有的味道。另外,人参中含有的香味成分人参萜(panacen)散发浓郁神秘的香味,因此人参又被称为芳草,人参的香味还是代表人参的成分。因此,生吃也能品尝到人参特有的甜味。另外,人参的味道和颜色与肉类、蔬菜、山菜等多种食材相配,人参即使与其他食品搭配,也不会失去它固有的味道。
人参エキス、正菓、ジュース、シャーベットなど、特に高温の加熱過程なしに、そのまま食べるのがよい。特に、苦味によって人参を嫌がる子どもたちには、甘みのある飲料やヨーグルトと混ぜたり、切片を天日干しにした後、蜂蜜に漬け込んで随時服用することが望ましく、牛乳に混ぜて摂取すると良い。人参の苦味の中に隠された甘みは、人参だけが持つ独特の味わいである。また、人参に含まれている香味成分であるパナセン(panacen)は、ほのかで神秘的な香りを持っており、人参が芳草と呼ばれる所以ともなる人参を代表する成分でもある。これによって、生で食べると人参固有の甘さを感じることができるだろう。また、人参は味と色が肉類、野菜類、山菜類などの多くの食材と調和するため、人参の味は他の食材と合わせても固有の味を失うことはない。